Annons

Samarbete för helelektriska gruvor

ABB har tecknat ett samförståndsavtal med Hitachi Construction Machinery för att dela expertis och samarbeta för att få ut lösningar på marknaden som kommer att minska utsläpp av växthusgaser i samband med användning av tunga maskiner vid gruvdrift.

Företagen kommer att undersöka möjligheterna att tillämpa ABB:s elektrifierings, automations- och digitaliseringslösningar för gruvtruckar och grävmaskiner, som tillhandahålls av Hitachi Construction Machinery, som en del av ett bredare arbete med gruvoperatörer för att elektrifiera alla processer från gruva till hamn. OEM-företaget Hitachi Construction Machinery ger också expertis inom förarlös drift och arbetsbesparande teknik. Målet med de kombinerade lösningarna är att öka effektiviteten och flexibiliteten hos gruvföretag, vilket bidrar till att minska koldioxidutsläppen och förverkliga ett hållbart samhälle.

Samarbetet med Hitachi Construction Machinery är ett av många som ABB vill utveckla med OEM-företag för att påskynda övergången till helelektriska gruvor.

– ABB efterlyser mer samarbete mellan OEM-företag och teknikföretag för att påskynda utvecklingen av nya utsläppsreducerande system med elektrifiering och automatisering av hela gruvdriften. Vi är redo att arbeta mer med OEM-företag för att skapa en gemensam strategi för marknaden och genom strategiskt samarbete tillhandahålla lösningar som kan möjliggöra ett samhälle med låga koldioxidutsläpp och göra gruvdriften mer ansvarsfull, säger Joachim Braun, chef för ABB:s division Process Industries. Ny teknik som minskar utsläpp kan omvandla den energiintensiva gruvindustrin till att uppnå en ännu mer produktiv, men också hållbar, framtid.

ABB:s digitala applikationer bygger på avancerade bibliotek och mjukvarulösningar för att minska processens komplexitet och kan integreras med befintlig utrustning och teknik. ABB Ability MineOptimize är en digitaliserad portfölj av anslutna lösningar som idag förbättrar energieffektiviteten samt produktivitet och optimering av CAPEX och OPEX för anriknings- och underjordsgruvor över hela världen.

Leave a Reply