Annons

Samarbetar kring ny laddplattform

Genom att kombinera Free2moves lösningar för sensornätverk med Chargestorms produktportfölj av laddningssystem för elbilar och det smarta hemmet utvecklar nu bolagen gemensamt en IoT systemplattform för fastigheter såväl som för industriella aktörer.

Vid elfordonsladdning är det enligt Chargestorm allt viktigare att kunna detektera när bilar parkerar felaktigt med bristfällig laddning som följd. Vidare är trådlös kommunikation mellan laddstolpar fundamentalt för systemens effektvaktsfunktioner. Chargestorm har länge kunnat erbjuda lösningar för laddning av elbilar till många nya fastighetsprojekt och nu satsar företaget på det befintliga fastighetsbeståndet. Chargestorm och Free2move, vars nya industriella IoT-plattform har designats för att vara informationsmotorer i helhetslösningar för såväl industriell produktion som fastighetsdrift, är båda övertygade om att sensorbaserade nätverk är rätt väg att gå för att bygga stora installationer av energismarta fastighetslösningar med laddstationer.

Samarbetet uppges redan ha påbörjats och de båda företagen har tagit sikte på att göra inledande kundinstallationer under försommaren 2016.

Comments are closed.