Annons

Säkerhetskameror med AI

Panasonic och mjukvaruföretaget A.I. Tech samarbetar om att ge i-PRO-kamerorna inbyggda AI-funktioner och nya intelligenta applikationer baserade på Deep Learning.

Deep Learning-applikationer opererar direkt på kamerorna, också känt som ”edge-computing”, vilket eliminerar behovet av ytterligare servers för analytiska beräkningar samtidigt som precisionsnivån bevaras. Fördelarna inkluderar lägre samlade ägandekostnader för säkerhetsinfrastruktur, snabbare behandling av data och omedelbara alarm, notifikationer eller information från applikationerna.

En del av AI-applikationerna kan användas för att minska coronasmittan. Applikationerna kan övervaka sociala avstånd, beläggningsgrad och användandet av ansiktsmasker. Applikationerna kan också användas i detaljhandeln för att förbättra kundupplevelsen, till exempel i smarta städer för trafikövervakning och intelligent parkering samt av evenemangsplanerare för att övervaka och därmed öka säkerheten under evenemang.

AI-applikationerna är fullständigt integrerade med Panasonics nya kameraserie i-PRO X-Series med AI-dedikerad hårdvara. Serien har sex nya kameramodeller: kamerorna med 5MP-upplösning blev tillgängliga i juli, och kamerorna med 4K-upplösning släpps på marknaden i november. Alla modeller är utrustade med inom- och utomhuskupol- eller boxkonfigurationer som kan utså vandalisering.

– Kombinationen av AI-intelligens med våra flexibla kameror skapar en helt ny generation av semi-intelligenta och automatiska företags- och säkerhetsapplikationer, som kommer att hjälpa våra kunder att bli mer proaktiva i deras dagliga arbete, säger Gerard Figols, europeisk chef för Panasonic Security Business Unit.

Comments are closed.