Annons

Säker datalagring vid strömavbrott

Microchip presenterar en ny, billig och säker minneslösning med obegränsad lagringstid och säker datalagring vid strömavbrott. Det nya I2C EERAM-minnet är en NVSRAM-krets som passar speciellt för tillämpningar som kräver kontinuerlig eller momentan registrering, uppdatering eller övervakning av data i exempelvis mät-, fordons- och industritillämpningar.

10mchip05

EERAM-familjen är fristående SRAM-minnen med EEPROM-“back-up” på en enda krets, vilket hjälper till att automatiskt bevara innehållet på SRAM-minnet om systemets ström bryts. EERAM erbjuder omedelbar minnesskrivning utan fördröjning av skrivcykeln. I2C EERAM-familjen finns med 4 kbyte eller 16 kbyte minne och i 8-bens SOIC-, TSSOP- och PDIP-kapslar av standardutförande. Komponenterna finns för alternativt 3,0 V eller 5,0 V och för industri- och fordonstemperaturområden på -40 °C till 85 °C respektive -40 °C till 125 °C, samt även som fordonsklassat minne.
Kombinationen av SRAM och EEPROM ger en pålitlig datalösning utan behov av externt batteri i händelse av strömavbrott. En liten extern kondensator ger tillräcklig energi för att lagra SRAM-minnets innehåll på EEPROM när systemets kraftmatning bryts.

Comments are closed.