Annons

RF-programvara för PXI

02mwc50På Mobile Worlds Conference lanserar National Instruments en ny programvara, NI-RFmx 2.2, för mätningar med PXI RF-testsystem på 4,5 G-utrustning. Den nya versionen sägs minska mättiden med 33 procent.

När NI-RFmx 2.2 körs på andra generationens PXI-vektorsignaltransceiver (VST) kan man testa 4.5G och 5G RF-komponenter som sändtagare och förstärkare som använder ett brett fält av metoder för ”carrier aggregation”. Detta möjliggörs trots att standarden för 5G fortfarande håller på att definieras.

Andra generationens VST kan samtidigt generera och mäta upp till 32 LTE-bärvågor, var och en med 20 MHz bandbredd. Med programvaran kan man specificera en rad varianter av olika bärvågsavstånd.

Tack vare förbättrade algoritmer i den senaste versionen av NI-RFmx kan mättiden minskas: De som mäter modulationskvalitet och spektrum för UMTS/HSPA+ och LTE/LTE-Advanced Pro kan uppleva 33 procents kortare tider för EVM-mätningar.

Med signalanalysatorn PXIe-5668R kan man lätt konfigurera högpresterande PXI-baserade testsystem för intermodulation distorsion och brusfaktormätningar: Förutom mer utvecklade algoritmer har NI-RFmx också ett ökat stöd för mätningar av intermodulationsdistorsion, tredje ordningens interceptpunkt och brusfaktor. De senare kan genomföras såväl med Y-faktor som med kallkällemetoden.

Comments are closed.