Annons

Raspberry Pi som stationär dator

Den nya stationära datorn Raspberry Pi 400 finns nu på marknaden. Den kan användas i hemmet, skolan eller i industriella och kommersiella tillämpningar som försäljningsterminaler och tunna klienter.

Raspberry Pi 400-satsen integrerar tangentbord och elektroniska komponenter i en helt innesluten och kompakt enhet, samt erbjuder en klockningshastighet på 1,8 GHz, 20 % högre än Raspberry Pi. De utrustade varianterna innefattar en Raspberry Pi 400, förprogrammerat SD-kort, strömförsörjning, mus, nybörjarguide och mikro HDMI-kabel; allt som behövs för att börja använda Raspberry Pi 400 är en bildskärm.

Processorn är en 28 nm Broadcom BCM2711 ARM Cortex-A72 64-bitars processor med fyra kärnor, klockad vid 1,8 GHz. Datorn har 4 Gbyte LPDDR4-3200-RAM och en micro SD-kortplats för operativsystem, program och datalagring.

Anslutningarna är 802.11ac WLAN med dubbla band, Gbit Ethernet och Bluetooth 5.1. Dessutom finns två SuperSpeed USB 3.0-uttag. Två micro-HDMI-uttag har stöd upp till 4Kp60.

Raspberry Pi 400 finns med sex tangentbordsspråk för Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Nordamerika. Datorn finns att köpa från Farnell i EMEA och från Newark i Nordamerika.

Comments are closed.