Annons

Processor för CAN FD-nätverk

Från Microchip kommer PIC18 Q84-familjen — den första PIC18-familjen som kan användas för sändning och mottagning av data via en CAN FD-buss. Komponenterna innehåller dessutom en omfattande uppsättning processoroberoende periferifunktioner (CIPar) som kan göra uppgifter utan behov av CPU-stöd.


PIC18 Q84-familjen tillhandahåller en enkel lösning för transport av sensordata till en CAN FD-buss, utan behov av gateways eller sofistikerade tekniker för byte av nätverk. Dess konfigurerbara CIPar gör det dessutom enklare att skapa specialanpassade maskinvarubaserade funktioner för fordons- och industrikonstruktioner med nära noll latens. Ingen ytterligare kod krävs. Tillgänglig kringutrustning inkluderar 32-bitars cyklisk redundanskontroll med scanning (CRC/SCAN) och WWD-timer för funktionssäkerhetsförmåga och ett JTAG-gränssnitt för implementering av industristandardiserad testning och avlusning.

– CAN FD kommer att fortsätta att spela en kritisk roll för att ge snabbare hastigheter för dataöverföring för tillämpningar inom allt från uppkopplade bilar till industriautomation och smarta hushåll, säger Greg Robinson, vice marknadsdirektör för Microchips affärsenhet för 8-bitars styrkretsar.

PIC18 Q84-familjen har både maskin- och programvarustöd. Maskinvaran inkluderar utvecklingskortet Curiosity Nano och ett Curiosity-utvecklingskort för högt benantal (HPC). En plug-in modul (PIM) finns också för utvecklingskortet för nätverk för fordon och för användning med Microchips utvecklingskort. Programvaran inkluderar Microchips MPLAB-kodkonfigurator (MCC).

Comments are closed.