Annons

Order på Mycronics maskritare FPS6100

Mycronic AB har erhållit order på en FPS maskritare inom multi-purpose-segmentet från en kund i Asien. Systemet är beräknat att levereras under andra halvåret 2017. Ordern är den första på den nya FPS6100 som lanserade i slutet av augusti 2016.

Mycronic utvecklar maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden. Dessa områden är bildskärmstillverkning (för bland annat TV, smarta telefoner och surfplattor) och tillämpningar inom multi-purpose marknaden, ett brett segment som omfattar många olika tillämpningar, till exempel fotomasker för elektronisk kapsling, MEMS och pekskärmsfunktioner (touch screen).
– Det är glädjande att se att efterfrågan på Mycronics FPS-system för kostnadseffektiv tillverkning av fotomasker för många olika tillämpningar är fortsatt god, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB. Med vårt senaste FPS-system får kunden 20-40 procent högre rithastighet samt förbättrad bildkvalitet jämfört med föregångaren.
Multi-purpose-marknaden är ett bra komplement till Mycronics maskritare för avancerade bildskärmar. Prisnivån på en FPS ligger mellan 2–4 miljoner USD, beroende på konfiguration och kundanpassningar.

Comments are closed.