Annons

Nya digitala lagringsoscilloskop

Conrad Business Supplies utökar sitt utbud av test- och mätlösningar med de digitala lagringsoscilloskopen DSO-1000 från Voltcraft. De olika modellerna har bandbredd på 80, 100, 200 eller 250 MHz med en samplingsfrekvens på 1 Gbps och ett minnesdjup på 64 Kpts per kanal.

Alla oscilloskopen i DSO-1000-serien har 17,7 cm (7 tum) färgdisplay med upplösningen 800 x 480 pixel. Elektriska data och signaler presenteras på displayen. Alternativt kan uppmätta signaler skickas via en USB-kabel till en dator.
De digitala lagringsoscilloskopen har ett USB-gränssnitt för att utöka med ytterligare minne; exempelvis en USB-minne. USB-gränssnittet kan också användas för att hämta lagrade vågformer och för att uppdatera mjukvara.
Oscilloskopserien Voltcraft DSO-1000 har automatiska mätfunktioner däribland snabb Fourier Transform (FFT), omfattande triggeralternativ och flerspråkigt, bildskärmsbaserat hjälpsystem samt medföljande programvara. Dessutom har DSO-1xx4F-modellerna en frekvens- eller funktionsgenerator.
Oscilloskopen är främst avsedda för provning och mätning för FoU, laboratorier och skolor samt för underhåll, reparation och övervakning.

Comments are closed.