Annons

Ny styrelseordförande för SmiLe

Reidar Gårdebäck har utsetts till ny styrelseordförande för SmiLe Incubator. Han efterträder Lars Hedbys som nu kommer att fokusera helt på det nystartade bolaget IAmPatient AB där han är medgrundare och ordförande.

02smile01

– Jag ser fram emot att ge stöd att utveckla SmiLe 2017 och framåt så att vi kan attrahera fler bolag till regionen, både nationellt och internationellt. Inkubatorn har en viktig roll i samhället för att ge växtkraft åt framtidens bolag inom life science så att de kommer ut och står på egna ben där deras produkter och tjänster kan komma till glädje och nytta, säger Reidar Gårdebäck.
Reidar har mer än 20 års erfarenhet från internationella företag inom medicinteknik bl a Siemens-Elema, Elekta, General Electric och Medtronic där han har haft ledande positioner inom såväl utveckling som försäljning/marknad. Sedan ett drygt år är Reidar ansvarig för Medtech4Health som är ett nationellt program för strategisk innovation inom hälsa, finansierat av VINNOVA.
– Det känns väldigt roligt att få arbeta med Reidar och ta dels av hans breda kontaktnät och erfarenheter inom medicinteknik. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av vår verksamhet tillsammans med honom. Jag vill samtidigt passa på att tacka vår avgående ordförande, Lars Hedbys, som har varit ett mycket bra stöd för mig och organisationen under de stora förändringar vi genomfört sedan mitt tillträde för snart två år sedan, säger Ebba Fåhraeus, VD för SmiLe Incubator.

Comments are closed.