Annons

Ny RFSoC klarar alla 5G-band

I sin nya ”superkomponent” för 5G, Zynq RFSoC DFE, har Xilinx härdat många av de radiofunktioner som tidigare implementerats i komponentens FPGA-area. Det innebär både lägre energiförbrukning och högre prestanda. Komponenten har nu en analog bandbredd på 7,125 GHz och klarar alla nuvarande och tänkta 5G-band.


Zynq RFSoC DFE

– För första gången har Xilinx en plattform med mer härdade än FPGA-baserade funktioner för 5G, säger Liam Madden, chef för Wired and Wireless Group hos Xilinx. Det innebär att vi klarar 5G-tillämpningar som kräver låg energiförbrukning och lågt pris. Marknadsbehoven runt 5G utvecklas snabbt och måste klara nya och kommande standarder. Zynq RFSoC DFE har den perfekta balansen mellan anpassningsbarhet och färdiga hårda funktioner.

Zynq RFSoC DFE har dubbelt så höga prestanda per W som föregångaren och kan skala från små 5G-celler upp till makroceller med massiv MIMO. Komponenten kan arbeta direkt mot alla FR1-band och alla kommande frekvensband upp till 7,125 GHz.

Prestandaförbättringarna har framför allt nåtts genom att många av de block som tidigare skapats i FPGA-arean nu finns som färdiga ”hårda” funktioner. Men det innebär inte att flexibiliteten försvunnit. Alla hårda makroceller kan ersättas med egna FPGA-baserade block.

Comments are closed.