Annons

NEVS snabbar upp lansering av bildelningstjänst

NEVS påskyndar lanseringen av sin tjänst för bildelning mellan privatpersoner. NEVS Share underlättar för alla som vill dela bil i närområdet. Tjänsten är den första pusselbiten i ett helt ekosystem för hållbar mobilitet, där även NEVS elbilar och självkörande fordon kommer att ingå.

I coronavirusets framfart vill NEVS hjälpa grannar att dela bil med varandra. Med hjälp av tjänsten kan man förflytta sig säkert och smidigt, utan kontakt med andra i till exempel kollektivtrafiken. Bilens nyckel förvaras i en digital box och den som hyr kan låsa upp bilen med en knapptryckning i mobilen – kontaktfritt och utan risk för smittspridning.

– När du behöver göra olika ärenden är detta ett tryggt alternativ till att åka kollektivt, särskilt nu i tider när vi måste hjälpas åt att begränsa smittspridning. Det kan också vara ett sätt att tjäna lite eller ganska mycket pengar på sin bil när den inte används, säger Charlotte Eisner, ansvarig för etablering av nya tjänster på NEVS.

NEVS erbjuder bilägare att hyra ut sina bilar till alla som behöver en bil under kortare eller längre tid, via appen NEVS Share. Alla bilägare som registrerar sig får boxen, där bilnyckeln placeras, hemskickad med post eller bud. Nyckelboxen kommunicerar med NEVS Share-appen, så att hyrestagare kan hitta, boka och låsa upp en bil parkerad nära dem. Vid bokningen identifieras föraren med bank-ID och vid utcheckning summeras alla kostnader – även bränsle och eventuella vägtullar – direkt i appen.

– Nu skickar vi dessutom med desinfektionsmedel tillsammans med nyckelboxen, så att det finns i varje bil. Ett enkelt och viktigt sätt att visa omtanke och ta ansvar.

NEVS planerade att lansera sin bildelningstjänst senare i år. Men eftersom att behovet av säkra och enskilda resor ökat snabbt i tider av karantän och isolering, så gör NEVS appen tillgänglig redan nu.

– Vi välkomnar alla som bor i Stockholm att använda betaversionen som vi nu lanserar. Vi har testkört tjänsten i Hammarby Sjöstad under en tid.

Comments are closed.