Annons

Mobile World 2020 ställs in

Bara en dryg vecka före öppnandet kom beskedet. Telekommässan Mobile World i Barcelona ställs in. Organisatören GSMA tog beslutet efter att Corona-viruset orsakat ett strömhopp av utställare med Ericsson i täten.

Det är första gången i mässans 33-åriga historia som man tvingas ställa in och det hela är extra problematiskt med tanke på att årets evenemang var tänkt att bli startskottet för 5G. Men rädslan för Corona-viruset har ökat och när Ericsson hoppade av i förra veckan, stod det klart att hela mässan kunde vara i riskzonen. Efter att utställare som Nokia, Sony, Vodafone och Deutsche Telekom följt efter blev situationen ohållbar.

För Barcelona innebär det här ett stort avbräck. Mässan brukar samla ca 100 000 utställare och besökare och alla hotell i staden höjer sina priser dramatiskt. Också för organisatören blir det ett stort avbräck. En vanlig biljett till utställningen kostar över 800 kronor och inkomsten står för en stor del av GSMAs budget.

Det är fortfarande inte klart hur utställarna skall ersättas för sina kostnader. Montrarna i Mobile World är gigantiska och kostar ofantligt mycket pengar.

Comments are closed.