Annons

Minimal multiradiomodul för fordon

Från u-blox kommer en radiomodul för WiFi och Bluetooth med minimalt format och stort temperaturområde. Modulen är i första hand avsedd för fordon.

JODY-W2 har storleken 13,8 mm x 19,8 mm och klarar ett temperaturområde från -40 °C till +105 °C. Den har stöd för WiFi 5 (802.11ac) på både 2,4 GHZ- och 5 GHz-banden och inbyggd WPA3-kompatibel säkerhet. Dessutom finns stöd för Bluetooth 5, med både Bluetooth Classic och Bluetooth low energy. Bluetooth och WiFi använder separata inbyggda antenner.
JODY-W2 kan användas som accesspunkt för upp till åtta enheter och har tillräcklig bandbredd för att strömma flera parallella videokanaler. Den klarar att köra WiFi och Bluetooth samtidigt, som accesspunkt, som station och som punkt-till-punkt-kommunikation. Modulen har samma format som företagets Jody-W1.
– Kommunikation är en nyckelegenskap i de bilar som kommer de närmaste åren, säger Pelle Svensson, produktstrateg hos u-blox. Vi klarar att möta OEM-tillverkarnas krav och vi klarar också att möta kraven hos tillverkarna av extrautrustning. JODY-W2 är speciell i det att den dessutom klarar stora temperaturskillnader och svåra förhållanden i både fordon och industritillämpningar.

Comments are closed.