Midsummer säljer UNO till UNSW

Midsummer vinner med sin UNO den prestigefyllda upphandlingen av ett labbsystem till University of New South Wales, UNSW, Sydney, Australien. Den beställda Midsummer UNO ska användas till att utveckla en ny innovativ typ av tandemsolcell. Ordervärdet uppgår till cirka 1 miljon USD.

UNSW Sydney har en av världens bästa utbildningar inom solenergiteknik. Den grundades av Martin Green, populärt omnämnd som solcellens fader. Green och hans team har revolutionerat både effektiviteten och kostnaden för solceller och sett till att det blivit en produkt att räkna med på energimarknaden. Han har även vunnit det eftertraktade priset Global Energy Prize 2018.

Ledda av en annan prisbelönt forskare, Xiaojing Hao, Physical Scientist of the Year, ska teamet på UNSW nu använda Midsummer UNO till att utveckla en ny typ av tandemsolcell med fokus på tillverknings- och skalbarhet.

– Detta är en prestigeorder för oss och vi är oerhört stolta över att UNSW väljer Midsummers maskin för att forska på nästa generations solceller, säger Sven Lindström, VD, Midsummer. Det var på UNSW man tog solcellerna ur forskningslabbet och ut på marknaden och vi ser fram emot att upptäcka vad de kan åstadkomma med hjälp av Midsummer UNO.

– Vi är mycket imponerade av Midsummers teknologi och glada över att få använda Midsummer UNO i vår forskning, säger Xiaojing Hao, docent, UNSW. Möjligheten till automatiserade testserier och en skalbar tillverkningsprocess har varit viktiga faktorer för oss. Det faktum att solcellen tillverkas i en obruten vakuumkedja borgar dessutom för en enkel uppskalning till massproduktion med Midsummers tillverkningssystem.

Comments are closed.