Annons

Maker Board med FPGA

Arrow Electronics har lanserat en ny FPGA IoT Maker Board som har utformats för ”end-to-end”-applikationsutveckling och optimerad för kostnad. Kortet, MAX1000 kan monteras direkt i en kundapplikation eller integreras på ett helt separat kort.

03arrow03

MAX1000 har skapats för nystartade företag, universitet eller etablerade tillverkare av utrustning som vill ha en flexibel och prisbillig FPGA-plattform för utveckling. Arrow kan också leverera kundanpassade varianter.
Basen i kortet är en liten (11x11mm) Intel MAX10 FPGA med 8000 logikelement. Detta chip innehåller integrerat flashminne, 1 Msps 12 bit ADC för analoga signaler och 3.3 V strömförsörjning. Andra funktioner är inbäddat SRAM, DSP-block, snabb start på millisekunder och möjlighet att applicera Intels inbäddade NIOS II mjukvaruprocessorkärna för att utföra styruppgifter.
Kortet är utrustat med en integrerad Arrow USB-Blaster som gör att FPGA:n kan programmeras direkt från en PC och felsökas med hjälp av den fria programvaran Intel Quartus Prime Lite. Detta gör Arrow MAX1000 till en lättanvänd ”plug and play”-lösning. Arrow USB-Blaster kan även integreras i användarens egen kretslösning om så krävs.
MAX1000 kan strömförsörjas med 5V från USB-porten eller via en separat anslutning. En Enpirion DC/DC-omvandlare med integrerad induktor genererar sedan 3.3V som används ombord. En MEMS-oscillator ger klocksignaler till FPGA:n och USB-bryggan. En 3-axlig accelerationssensor med låg effekt – också baserad på MEMS-teknik – kan användas för positions- och rörelsedetektering som ofta krävs i IoT-tillämpningar. Externt SDRAM kan användas för lagring av programdata eller som minne för NIOS II-processorn.
För att ge en enkel introduktion i användningen av FPGA:er medföljer MAX1000 en serie av demoprojekt med NIOS II mjukvaru-IP-styrenheter. Åtta konfigurerbara lysdioder finns tillgängliga för att visa status och användarinmatning kan göras med två knappar. En tvåradig anslutning, baserat på Arduino MKR-standarden, och en PMOD-plugg ger flexibla anslutningsalternativ och möjlighet att anbringa adapterkort för trådlösa kretsar eller sensorer.

Comments are closed.