Annons

Laddningsteknik till Gen 3-bilar

ABB tillhandahåller nu laddningsteknik för Gen3-bilarna i ABB FIA Formel E World Championship – den första helt eldrivna globala racingserien.

ABB har varit huvudpartner i mästerskapet sedan säsong 4. Gen3-bilarna kommer att tävla från och med säsong 9 (2022-2023), med fordon designade för att vara lättare, snabbare och mer energieffektiva.

Tillsammans med tekniker från FIA och Formel E, arbetar ABB:s team inom Electrification på specifikationer och krav för att utveckla en innovativ och säker lösning för laddning av Gen3-bilarna genom bärbara laddningsenheter som kan ladda två bilar samtidigt.

– ABB FIA Formula E Championship är mer än bara en racingtävling – det är vår testbana för innovativ elmobilitetsteknik som driver utvecklingen till produktionslinjen för elfordon och i slutänden bidrar till en renare miljö för oss alla, säger Tarak Mehta, ABB:s Electrification President. Vi är mycket stolta över att kopplas till varumärket Formel E och FIA:s beslut att ge racingserien världsmästerskapsstatus från säsong 7 stärker Formel E:s ökade påverkan.

Leave a Reply