Annons

Kraftlösning för e-handelsterminaler

Powerbox introducerar nu ENI250A serien, framtagen för höga toppströmmar som vid motorstart och/eller högkapacitiva laster i fabriksautomationsapplikationer. ENI250A serien har 3-fas inspänning, IP54 kapsling, levererar 250 W kontinuerligt och har upp till 480 W toppeffekt med en verkningsgrad på 94%.

Fabriksautomation är redan idag väl etablerat i många industrier, men nu förväntas en närmast explosionsartad ökning driven av utvecklingen inom AI (artificiell intelligens), fjärrstyrning och de stadigt ökande kraven på kortare kundledtider. En liknande utveckling med mycket brant ökningstakt gäller för automatiserade paketterminaler. Den snabba tillväxten för e-handel driver utbyggnaden av högautomatiserade terminaler där transportörsystem med transportband, sorteringsväxlar och liknande utrustning kräver effektiva och intelligenta strömförsörjningslösningar som säkerställer driften i en krävande miljö.
Konstruktörer och användare av paketterminaler står inför stora strömförsörjningsutmaningar med ett brett spektrum av olika utrustningar. Strömförsörjningsenheter med hög kvalitet och höga prestanda är en bra start, men säker funktion i krävande miljöer och en komplex blandning av mekaniska, termiska och elektriska begränsningar komplicerar kravbilden ytterligare.
– Powerbox trefas ENI250A är inte bara en robust och effektiv kraftlösning med hög IP-klass. Den är också en mekaniskt rekonfigurerbar plattform som kan anpassas till olika formfaktorer och till och med integreras i DC motorer, säger Martin Fredmark, VP Portfolio Management på Powerbox. Med den inbyggda styrprocessorn kan funktioner som toppeffekt, strömbegränsning, skyddsläge och beteende, etc enkelt ställas in för en specifik kunds behov. Därmed kortas tiden för driftsättning eller uppgradering av transportörsystemen avsevärt.
För 24 VDC-motorer kan 250 W ENI250A24 leverera 480 W toppeffekt under en sekund, klara högkapacitiva laster och hantera energiåtervinning när en DC-motor saktar in eller stoppar. Den senare funktionen har stor betydelse för energibesparingar och för utrustningens livslängd. För högre effekter eller för redundans kan ENI250A24 enkelt parallellkopplas. Temperaturområdet för drift är -25 till +70 °C.
Andra utspänningar, som för 36 V eller 48 V DC-motorer eller för andra kundspecifika spänningar kan tas fram på begäran.
ENI250A24 har mjukstart och skydd vid överström, -spänning och -temperatur. En LED visar status för enheten och en DC-OK signal samt fjärråterställning ger enkel integrering i transportörsystemets styrsystem. Konstruktionen är baserad på Powerbox tillförlitliga power platform concept och har aktiv effektfaktorkorrigering (PFC) samt en högeffektiv kompakt LLC topologi.
Inspänningsområdet går från 323 VAC till 560 VAC 3-fas. Enheten är konstruerad för att uppfylla säkerhetsnormerna 60950-1 och 62368-1. För EMC uppfylls EN61000-6-3 och EN61000-6-2.
Enhetens IP54-klassade hölje har måtten 250x160x55 mm och omvandlaren väger 1,5 kg.

Comments are closed.