Annons

Kraftaggregat på flip-chip

Infineon har startat produktion av flip-chip-komponenter speciellt avsedda för fordonsbranschen. Först ut är en linjär spänningsregulator.

Flip-chip innebär att chipet monteras upp och ner i kapseln. På det sättet kommer den värmeavgivande delen närmare mönsterkortet och det termiska motståndet kan minskas med en faktor två eller tre. Det betyder att komponentstorleken kan minskas kraftigt, något som är viktigt i fordonssammanhang.
Den nya spänningsregulatorn, OPTIREG TLS715B0NAV50, är bara 2×2 mm stor (TSNP-7-8-kapsel) vilket är 60 procent mindre än motsvarande tidigare produkt. Ändå är den termiska resistansen densamma. Regulatorn ger % V utspänning vid upp till 150 mA.
Flip-chip-teknik har använts i konsumentprodukter och i industriella komponenter i flera år. Med ökande miniatyriseringskrav för till exempel kameror och radarenheter behövs nu samma teknik också i fordonsapplikationer. Skillnaden är att kvalitetskraven är betydligt högre. Därför har Infineon beslutat att starta en starta en separat tillverkningsprocess för den här typen av fordonskomponenter hellre än att försöka kvalificera befintliga komponenter för konsumentmarknaden.

One Response to “Kraftaggregat på flip-chip”

  1. +5V regulator, ENABLE pinne, low drop 180mV vid 100mA, +-2% reglering, Imax=150mA, stabil med >1uF ESR<5Ohm utgångskondensator, -40-150C, Överström och övertempskydd. Junction to case 14K/W, Junction to ambient 196K/W footprint only.
    11.66/1st, 4,55 vid rulle 3000st (Digikey).