Annons

Koldioxidsnål kraftproduktion med multifysiklösningar från Ansys

EDF Group digitaliserar sin verksamhet för att stimulera utvecklingen av säkra, pålitliga och koldioxidsnåla teknologier för kraftproduktion, till en överkomlig kostnad, genom att samarbeta med Ansys

Överenskommelsen är ett resultat av Ansys stöd till det EDF-ledda ConnexITys digitala forskningsprogam. ConnexITy är ett franskt initiativ för att förbättra processer, optimera prestanda och förlänga livslängden för kärnkraftverk till mer än 40 år. Ansys har varit en av ConnexITys ledande teknologipartners sedan 2017 och hjälpt till med att utveckla ett mycket avancerat kontrollrum för nästa generations kärnkraftverk. Programmet använder även Ansys Twin Builder för att skapa digitala tvillingar av turbogeneratorer i anläggningar och kan därmed genomföra prediktivt underhåll och minska kostnaderna för reparationer.

– Samarbetet med Ansys, för att utveckla ledande kärnkraftsanläggningar, innebär att vi kan erbjuda produktion av förnybar energi snabbare och mer effektivt och med kundaccess utan motstycke, säger Levesque Benoit, projektledare på EDF.

– Genom att digitalisera våra tillverkningsprocesser kan vi minska utsläpp, radikalt kapa underhållskostnader och maximera vår andel av kraftproduktionsmarknaden samtidigt som vi följer de strikta internationella regleringsstandarderna.

– Genom att använda Ansys multifysiksimuleringar kan ingenjörerna på EDF skapa designer som tänjer på gränserna samtidigt som de hanterar tuffa lagkrav och levererar enastående uteffekt för sina globala kunder, säger Eric Bantegnie, vice president och direktör på Ansys.

Comments are closed.