Annons

IAR Systems byter VD

Styrelsen för I.A.R. Systems Group har beslutat att entlediga VD Stefan Skarin och har utsett Richard Lind till tf VD. Richard har varit styrelseledamot i IAR sedan 2019 och är fd CTO för Internet of Things (IoT) på Microsoft.


Stefan Skarin, mångårig vd för IAR, entledigas

Styrelsen tackar Stefan Skarin för hans mångåriga arbete att bygga upp IAR till en internationellt ledande leverantör av verktyg för mjukvaruutveckling i inbyggda system. Under Stefans tid har bolaget växt till över 370 Mkr, drygt 200 anställda och återkommande intäkter från 150 000 utvecklare över hela världen.

Styrelsen kommer att inleda rekrytering av ny VD och söker en ledare med erfarenhet av internationell proaktiv försäljning, att utveckla långsiktiga relationer med krävande kunder samt utveckla affärsmodeller för mjukvara.

– IAR Systems får under en period en tillfällig men mycket kunnig VD i Richard Lind vilket gör att styrelsen i lugn och ro kan hitta rätt ledare för nästa fas i IARs utveckling, säger Nicolas Hassbjer, ordförande för IAR. För att ta det steget behöver IAR nytt ledarskap, uppdaterad försäljningsstrategi och förbättrad säljorganisation.

– Produktstrategin är oförändrad och styrelsen avser att satsa både på IARs verktyg för mjukvaruutveckling och vårt nya SecureThingz erbjudande, säger Richard Lind, tf VD för IAR.

Comments are closed.