Annons

Halvledarproduktionen ökar snabbt i USA

Enligt SEMI ökade den globala faktureringen av produktionsutrustning för halvledare med 12 procent tredje kvartalet 2019. Det är en kraftig ökning från förra kvartalet, men fortfarande 6 procent lägre än motsvarande kvartal förra året. Nordamerika går mot strömmen med en fördubbling av investeringarna jämfört med samma period förra året.

Faktureringen under tredje kvartalet 2019 uppgick till 14,9 miljarder dollar. Taiwan stod för de största investeringarna, med 3,9 miljarder dollar. Kina ligger tvåa, med 3,44 miljarder dollar, följt av Nordamerika med 2,49 miljarder dollar.
Investeringarna i produktionsutrustning visar att företagen i USA (Nordamerika) snabbt ökar sin produktionskapacitet. Tillväxten från andra kvartalet var 47 procent och jämfört med samma period förra året har investeringarna fördubblats (+96%). Det skall jämföras med en minskning med 14 procent i Kina jämfört med förra året.
Också Taiwans produktionskapacitet ökar snabbt. Investeringarna ökade med 21 procent jämfört med andra kvartalet och 34 procent jämfört med tredje kvartalet 2019.
Sämst går det för Europa, som halverat investeringarna jämfört med tredje kvartalet förra året. Också Korea, japan och övriga världen har minskat investeringarna jämfört med 2018.

Comments are closed.