Annons

Embedded World är igång trots avhoppen

I morse slog Embedded World slog upp portarna efter veckor av avhopp och rykten. Utställarlistan är fortfarande lång, men en stor del av de stora företagen lyser med sin frånvaro. Ett hundratal företag har valt att hoppa av.


Bild: Embedded World

Det innebär bland annat att stora distributörer som Digi-Key, Avnet (inklusive Abacus, EBV och Farnell), Arrow, Future, Mouser och RS Components saknas. Det gör i sin tur många av de företag som litat till de här distributörerna för att synas hamnar utanför mässan.

Många halvledarföretag hoppade av
Men det största ”manfallet” finns nog ändå bland halvledarföretagen. Där saknas bland andra Analog Devices, AMD, ARM, Cypress, FTDI, Infineon, Intel, Microchip, Mitsubishi, Nvidia, NXP, On Semi, Renesas, Rohm, Silicon Labs, STMicro, TI och Xilinx. Det här är företag som blivit allt viktigare i takt med att Embedded World skiftat fokus från enbart de traditionella embeddedföretagen och blivit en betydligt bredare elektronikmässa.

I ärlighetens namn handlar det väl inte bara om att mässan har breddats utan också om att halvledarföretagen ändrat fokus. Idag är i praktiken halvledarföretagen embeddedföretag och de som vill leta efter akronymen IoT behöver sällan leta länge. De stora halvledarföretagen är idag mycket viktiga för embeddedmarknaden och att så många saknas i år är ett stort avbräck.

Kontron drog sig ur
Bland de traditionella embeddedföretagen är det väl avhoppen från Advantech och Kontron som sticker ut. Men Congatec finns kvar tillsammans med många fler.
Också på mjukvarusidan finns det gott om utställare, även om Amazon (AWS), Microsoft och Windriver har hoppat av.

Italien ställer till det
Många hade säkert hoppats att hoten från coronaviruset Sars-CoV-2 skulle plana ut eller åtminstone inte öka. Därför kom helgens rapporter från norra Italien ytterst olämpligt. Milano ligger trots allt bara drygt 60 mil från Nürnberg. Rapporter om långa inkubationstider och smittospridning från till synes friska bärare har också ökat oron.

Alla väntar
Men nu är i alla fall Embedded World i full gång och alla förutsätter att allt skall gå bra. Utställare och besökare kontrolleras och den som har dragit på sig en förkylning av något slag gör nog bäst i att stanna hemma. Att hosta och nysa är inte populärt i år.

Embedded World blir nu ett ”lackmustest” för kommande internationella mässor i år. Alla väntar med spänning på den slutliga utställar- och besökarstatistiken.

Comments are closed.