Elektronikkonsult flyttar

Elektronikkonsult AB, som är ett konstruktionsföretag, specialiserat på kraft- och analogelektronik, motorstyrning och mönsterkortlayout, flyttar några kilometer, till nya lokaler.


Den 7 augusti startar Elektronikkonsult AB upp på den nya adressen Rinkebyvägen 19B i Danderyd. Någon läsare med lokalkännedom kanske noterar att Flir tidigare huserade på den adressen (innan de flyttade till Arninge, Täby, till det hus som tidigare disponerades av Powerwave/LGP).

– I och med flytten fortsätter vi vår offensiva satsning framåt. Vår vision är att utveckla vår position som det ledande designhuset på kraftelektronik i Norden. Genom åren har vi byggt ett otroligt starkt team med mycket erfarna elektronikkonstruktörer. Alla med över 10 års erfarenhet av kraftelektronik. Flytten ger oss möjligheten att utöka vårt stora och välutrustade elektronik- och EMC-labb, skriver Vidar Wernöe i ett pressmeddelande.
Han har sedan år 2000 lett verksamheten och tog i mars, i år, över ägarskapet från Bertil Ernberg som grundade Elektronikkonsult för 40 år sedan.

I de nya lokalerna finns möjligheter att expandera eftersom flytten innebär att man går från 650 till 1100 m2.
– Vår målsättning är att växa och anställa flera duktiga kraftkonstruktörer, säger Vidar Wernöe.

Skillnaden gentemot traditionella konsultbolag förklarar han så här:
– Vi arbetar i egna lokaler och med egen utrustning. Normalt hyr vi inte ut medarbetare. Elektronikkonsult ska därför ses som en underleverantör som löser en uppgift snarare än ett traditionellt konsultbolag som tillhandahåller personal.

Comments are closed.