Annons

Datainsamlingsenhet och digitaliseringsmodul

Det nya datainsamlingssystemet DAQ973A från Keysight Technologies är en modulär stordatorenhet med tre kortplatser som levereras med nio valbara insticksmoduler och erbjuder en samplingsfrekvens på 800 kSa/s.

Keysight har återanvänt sin mätmotor från sitt avancerade test- och mätinstrument inuti DAQ973A för att leverera beprövade mätprestanda, modulär flexibilitet och universalingångar med inbyggd signalkonditionering. Enheten erbjuder även en inbyggd digital multimeter med 6 ½ siffror (22 bitar) och en DCV-noggrannhet på 0,003 %. Det här nya systemet liknar det befintliga DAQ970A-systemet och levereras med extra GPIB-anslutning.

Viktiga funktioner i enheten innefattar en skanningshastighet på upp till 450 kanaler, vilket ger hastighet och noggrannhet för att uppnå snabba resultat; upp till 120 kanaler per system; och ett stort urval insticksmoduler för växling, RF och styrning, inklusive en ny digitaliserare med fyrkanalig simultansampling. Enheten kan även mäta och omvandla 12 olika ingångssignaler, inklusive temperatur med ett termoelement, RTD:er och termistor, DC/AC-spänning, två- och fyrtrådiga resistansnätverk, frekvens och period samt DC/AC-ström och kapacitans.

En ny digitaliseringsmodul lanserades också med fyrkanalig simultansampling med 800 kSa/s sampling. Den här modulen är ett tillskott till de åtta befintliga modulerna i datainsamlingssystemet. De här modulerna arbetar både med det nya DAQ973A-systemet som har GPIB, LAN och USB, och det befintliga DAQ970A-systemet som inte har GPIB.

Typiska användare förväntas vara testingenjörer och -tekniker inom ett brett område av yrkes- och branschtillämpningar, inklusive prototyper inom FoU och bänktest; konstruktionsverifiering avseende miljö, hållbarhet och regelefterlevnad; i automatiserad testning och processövervakning i tillverkningsmiljöer samt övervakning och felsökning i service- och underhållsfunktioner. Men enheten förväntas även användas inom utbildningsinstitutioner.

Ytterligare egenskaper hos DAQ973A inkluderar en stor 4,3 tums färgdisplay, plus GPIB-, LAN- och USB-anslutningar. Dessutom kan användaren styra enheten via tillverkarens BenchVue DAQ-programvara som har förbättrad mätkapacitet för tids- och frekvensdomän.

Datainsamlingssystemet Keysight DAQ973A levereras nu från RS Components i EMEA- och APAC-regionerna.

Leave a Reply