Annons

Autonom körning med låg energiförbrukning

Från Renesas kommer R-Car V3U, en SoC-komponent med extrema prestanda för självkörande bilar. R-Car V3U klarar upp till 60 TOPS och 96 000 DMIPS och är avsedd för både assisterad körning (ADAS) och automatiserad körning (AD). Det innebär att komponenterna i R-Car-serien nu sträcker sig från relativt enkla system hela vägen upp till autonoma system. R-Car V3U är tillverkad för att kunna säkerhetsklassas under ASIL D.

– Med R-Car V3U och Renesas autonomy platform kan företag dra nytta av investeringar från tidigare generationer för att fortsätta uppåt, säger Naoki Yoshida, Vice President, Automotive Digital Products Marketing Division hos Renesas. De kan på ett smidigt och snabbt sätt migrera systemen upp till nivå 3 med en enchipslösning.

ASIL D är den högsta och mest krävande säkerhetsnivån under ISO 26262. R-Car V3U har flera felmekanismer för att klara hög feltäckning och kunna detektera och reagera på slumpmässiga fel.

Komponenten har hårdvarubaserad DNN (Deep Neural Network) och klarar snabb maskininlärning. Det finns också ett stort antal programmerbara ”motorer”, inklusive DSP för radarhantering och visionsystem. Inbyggda hårdvaruacceleratorer snabbar upp sådant som visuell stereohantering och objektklasificering. Komponenten är konstruerad för att ha låg energiförbrukning och klara 60 TOPS med bara luftkylning.

Comments are closed.