Annons

ABB firar E-Mobility genom World EV Day

World EV Day, som lanseras den 9 september av ABB och Green.TV, kommer att bli en hyllning till E-Mobility i hela världen. Förare av elfordon, lokala transportmyndigheter och åkerier kommer att uppmuntras att ta sitt ansvar som pådrivare i omställningen till hållbara vägtransporter och en utsläppsfri framtid.

Dagen kommer att bli ett årligt evenemang och uppmärksamma betydelsen av tillförlitlig och snabb laddinfrastruktur, förstärkta elnät och integration av förnybara energikällor för ett hållbart transportekosystem.

– Vi befinner oss i en kritisk tidpunkt för att kunna ställa om till en ny, elektrifierad och hållbar modell för transporter, säger Frank Muehlon, chef för ABB:s globala verksamhet för laddningsinfrastruktur för elfordon. Som en del av ABB Electrifications Mission to Zero ligger vi i framkant för att göra denna omställning möjlig, och denna dag som uppmärksammar och firar vikten av lösningar för E-Mobility över hela världen är någonting som ABB är stolta över att vara en ledande partner i.

Bland övriga partners märks Mahindra Electric Mobility som levererar elfordon och tillhörande tekniker, Liberty Charge som hjälper till att leverera kraft- och uppkopplingsinfrastruktur för publik elbilsladdning i bostadsområden samt Volta Trucks, tillverkare av ellastbilar.

Leave a Reply