Annons

140 GHz CMOS-radar med antenn

Från imec kommer världens första enchips 140 GHz radar i CMOS. Konstruktionen är utvecklad i 28 nm CMOS och har integrerade antenner på chipet.

Tekniken kan användas i massor av tillämpningar, som hälsoövervakning av bilförare, andnings- och hjärtkontroll av patienter och detektering av gester och rörelser.
Radar är en mycket användbar teknik för en mängd IoT-tillämpningar. Men en bred användning kräver hög upplösning, litet format och låg energiförbrukning. Plus naturligtvis ett lågt pris.
imecs radarlösning baseras på ett egenutvecklat tranceiverchip med två antenner och en frekvensmodulerad PLL. Till det kommer A/D-omvandlare, programmerbar logik och en Matlab-kedja. De inbyggda antennerna ger en förstärkning nära 3 dBi. Sändarens EIRP överstiger 9 dBm och mottagaren har ett brus under 6,4 dB. Den totala effektförbrukningen för sändare och mottagare ligger under 500 mW, vilket kan reduceras ytterligare genom att ändra arbetscykeln.
– Med den här prototypen har vi demonstrerat alla kritiska specifikationer för radarteknologi i en vanlig 28 nm CMOS-process, säger Wim Van Thillo, IoT program director hos imec.

Comments are closed.