Xdin AB:s förvärv av Enea Experts klart

Xdin AB meddelar att deras förvärv av Enea Experts nu är klart och från och med måndagen den 16 april arbetar de tillsammans under företagsnamnet Xdin AB.

”Vårt erbjudande stärks rejält inom inbyggda system, test och kvalitetssäkring samt systemutveckling. Genom vår samlade kompetens och erfarenhet blir vi en av de största aktörerna på den svenska teknik- & IT-konsultmarknaden. Från och med idag verkar Enea Experts under namnet Xdin AB. Det innebär att vi välkomnar 221 nya kollegor som gör att Xdin nu passerar 1100 anställda. Inom fordons- och verkstadsbranschen har Xdini över 20 år varit ett starkt varumärke där vi är mer en partner än en leverantör till våra kunder. Genom förvärvet ökar vi vår kompetens inom flera av våra övriga branscher och tjänsteområden”, skriver Xdin i ett pressmeddelande.

– Den kompetens som Enea Experts konsulter har inom inbyggda system, systemutveckling samt test och kvalitetssäkring kompletterar Xdins nuvarande tjänsteutbud på ett mycket bra sätt, samt stärker Xdin inom de områden där vi ser mest potential i och vi vill växa framåt. Vi stärker också Xdins positionering ute i landet med tillskott framför allt i Stockholm, Linköping och Lund. Vi kan nu hjälpa våra kunder på fem orter tillsammans med Göteborg och Västerås. Nu väntar en spännande framtid då vi tillsammans ska bygga ett nytt och mer komplett Xdin. Att plocka det bästa från två företagskulturer och skapa en gemensam plattform där medarbetare känner sig hemma och kan utvecklas. Nya och gamla kunder kommer möta ett bredare utbud med bibehållen spetskompetens. Vi blir helt enkelt bättre på fler saker nu, säger Fredrik Nyberg, ceo för Xdin AB i ett pressmeddelande.

För mer information, Läs också vår tidigare publicerade artikel ”Eneas konsultverksamhet blir franskägd ”.

Comments are closed.