Waystream vinner affär i Danmark

Waystream har fått ytterligare en order från danska Energi Fyn Bredbånd. Den nya orderns värde uppgår till 1,7 MSEK och avser accessutrustning för utbyggnad av nya nät.

Energi Fyn, som bygger och driver fiberbaserade nät på Fyn i Danmark, är sedan tidigare kund till Waystream. Den nya ordern omfattar accessutrustning i form av Waystreams ASR6000 och tillhörande SFP (mediakonverterare). Ordern levereras omedelbart och kommer att användas för nybyggnation av nät hos Energi Fyn Bredbånd.
– Bredband via fiber är på framfart i Danmark och vi har verkligen vind i seglen på den danska marknaden. Det är glädjande att se att våra accessprodukter står sig väl i konkurrensen och vi ser fram emot att bidra till att ge ännu fler invånare på Fyn snabb uppkoppling, säger Mats Öberg, vd på Waystream.
Fibernät är den snabbast växande bredbandsteknologin i Danmark. Enligt danska Energistyrelsens rapport ”Telestatistik – andet halvår 2016” ökade det totala antalet bredbandsabonnenter via fiber i Danmark med 12,2 procent från årsskiftet 2015/2016 till årsskiftet 2016/2017, vilket motsvarar cirka 55 000 nya fiberabonnenter. Totala antalet fiberabonnenter vid årsskiftet 2016/2017 var cirka 506 000.

Comments are closed.