Volvo väljer Inrix trafikinfotjänst

Tyska Inrix och Volvo Personvagnar har startat ett globalt samarbete inom trafikinformation i realtid som ska leverera tips om bättre optimerade rutter, restider och varningar vid olyckor och tillbud till föraren.

Bild: Inrix

Inrix system kommer att ingå i volvos personbilar i 42 länder och blir enligt företaget först tillgängligt i nya Volvo XC90 i november 2015 samt därefter i alla volvos framtida modeller som är utrustade med Volvos Sensus Connect

– Tillägget av Inrix Traffic till Sensus Connect är nästa steg i att förse förare med användbara tjänster under sin vardag i bilen. Det dynamiska flödet av trafikinformation i realtid kommer att tillåta Volvoförare att hitta den snabbaste vägen med exakta ankomsttider (ETA) till sin destination. säger Fredrik Marthinsson, chef för Connected Navigation and Services på Volvo Personvagnar.

Inrix erbjuder exakt och automatisk trafikinformation för alla större vägtyper inklusive motorvägar, förbifarter, stadsgator och andra sekundära vägar. Företagets system kombinerar enligt företaget trafikinformation från andra nätverkanslutna fordon med tusentals offentliga och privata källor för att förse Volvos personbilar med en trafikinformationstjänst som omfattar mer än 8 miljoner kilometer i 42 länder.

Comments are closed.