VoIP spås en andra våg

Enligt en marknadsundersökning från IT Radar Group International kommer de svenska VoIP-marknaden att växa med 7,9 procent och omsätta 3,1 miljarder kronor under 2008.

Marknaden drivs på av den starka tillväxten inom de stora verksamheterna. Enligt undersökningen kommer den offentliga sektorn att stå för de största investeringarna, närmare 750 miljoner kronor, följt av tillverkande industri med investeringar på 690 miljoner kronor i VoIP lösningar.

– I takt med att teknologierna för VoIP mognat så fortsätter tillväxten i Sverige. Tidigare har vi sett lösningar av mer hybridkaraktär då marknaden karaktäriserats av Ericssons tunga ställning inom telefonisidan. Nu sker en ny våg av investeringar som till fullo drar nytta av konvergensen mellan tal och data i IP näten i de svenska verksamheterna, säger vd Hans Werner vid Radar Group International.

På den nordiska marknaden som helhet spås marknaden växa med 6,9 procent och nå en omsättning på 827 miljoner euro. VoIP är den sjunde mest prioriterade investeringen hos IT beslutsfattare. Rapporten bygger på en analys av 2 000 organisationer i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Comments are closed.