Vi vann Embedded Award 2015

Serstech AB, Zipwake AB och de två studenterna Robert Persson och Henrik Jern blev vinnarna av årets upplaga av Swedish Embedded Award. Priset delades ut på embeddedfesten efter första dagens embeddedkonferens.


Från vänster: Henrik Jern, Robert Persson, Joakim Viklund, Jan Sonnvik, Torgny Möller, Mattias Hedlund, Magnus Janemyr

Serstech AB vann företagskategorin (Enterprise Category), med bidraget Serstech 100 Indicator. Det är en handburen spektrometer som kan identifiera farliga substanser som narkotika och sprängämnen utan att man ens behöver öppna förpackningen. Systemet ger ett alternativ till omständliga, dyrbara och tidsödande rutiner hos till exempel tullen, polisen, räddningstjänsten och försvaret.


Torgny Möller, Jan Sonnvik och Joakim Viklund från Serstech AB tog emot priset i företagskategorin

I studentkategorin (Student Category) vann Henrik Jern och Robert Persson från Högskolan i Halmstad med bidraget Walnut Waves. Studentpriset består av ett stipendium på 50 000 kronor. Walnut Waves är ett diagnosverktyg för epilepsi, som är baserad på ett pannband med integrerad EEG-teknik.


Henrik Jern och Robert Persson från Högskolan i Halmstad tog emot studentpriset

I kategorin Mikro/Nano (Micro/Nano Category) vann Zipwake AB (produktägare), tillsammans med utvecklingspartnern Tritech AB. Deras bidrag, Zipwake, är ett helautomatiskt trimsystem för båtar, baserat på interceptorteknik för planande och halvplanande båtar. Produkten gör att båten snabbare kommer upp i planing och därmed drar mindre bränsle, men justerar även båtens lutning, för bättre komfort och ökad körglädje.


Magnus Janemyr, Tritech AB och Mattias Hedlund, Zipwake AB tog emot priset i Mikro/Nano-klassen

Embeddedfesten inleddes och avslutades som vanligt av coverbandet Lady B. Goode. Bandet har rykte om sig att vara Sveriges svängigaste coverband och kvällens föreställning levde helt upp till förväntningarna.


Helene Norrman och Lotta Arvidsson, Lady B Goode


Lotta Arvidsson och Lena Magnusson, Lady B Goode

Embedded Conference Scandinavia fortsätter också under onsdagen. Konferensen hålls på Kistamässan.

Comments are closed.