Verifyter säkrar finansiering

Verifyter AB, leverantör av mjukvara för ”automatisk debuggning”, tillkännagav idag att Spintop Ventures, Sydsvensk Entreprenörfond och industriveteranen Lars-Eric Lundgren tillsammans har investerat i företaget.

Verifyter utvecklar PinDown, ett mjukvaruverktyg som automatiskt hittar och analyserar testfel. Testning utgör en stor del av den totala utvecklingstiden för stora komplexa system, ofta upp till 80 procent. Genom att använda PinDown kan tiden för testning, felanalys och åtgärd reduceras väsentligt.
Detta medför betydande kostnadsbesparingar i stora utvecklingsprojekt med mångmiljonbudgetar, men det finns även ett stort strategiskt värde att snabbare kunna lansera en ny produkt med bättre kvalitet. PinDown används redan idag av Synopsys, en av världens största leverantörer av utvecklingsverktyg med huvudkontor i Silicon Valley.
– PinDown hjälper till att lösa ett stort och växande problem, säger Lars-Eric Lundgren, grundare av HARDI Electronics och nu styrelseordförande i Verifyter. När komplexiteten på produkterna ständigt ökar, spenderas allt mer tid och arbete åt att verifiera och felsöka. Vi har fått bekräftat att PinDown behövs sedan vi öppnade kontor i Silicon Valley förra året – företagen letar ständigt efter effektivare verktyg för felsökning.
Verifyter grundades 2010 med målet att snabba upp utvecklingsprocessen genom att automatisera felsökning och felanalys av mjukvaru- och hårdvarufel i utvecklingen av komplexa system. Fram tills nu har detta varit en manuell process som tagit mycket tid och haft en inbyggd kvalitetsproblematik.

Comments are closed.