Annons

Transmode ansluter till OpenDaylight

Transmode ansluter till OpenDaylight, ett samarbetsprojekt för öppen källkod som främjar Software Defined Networking (SDN) och Network Functions Virtualization (NFV). Transmode ansluter som silvermedlem.

Genom att ansluta till OpenDaylight visar Transmode sitt stöd för projektet och för målsättningen att erbjuda en öppen, gemensam plattform för SDN och NFV så snabbt som möjligt.
Projektet OpenDaylight startades i april 2013 inom Linux Foundation. Projektet skapades som ett gemensamt, industriunderstött, åtagande för att främja SDN och NFV. Projektets mål är att tillhandahålla en funktionell SDN-plattform som ger användare direkt tillgång till SDN utan att de behöver några andra komponenter. Deltagande företag kan sedan erbjuda ytterligare expertis och tillägg som utökar värdet och funktionaliteten i OpenDaylight.
– Vi ser fram emot att få ta del av Transmodes kunskaper inom området optiska nät, eftersom det kommer att bredda perspektiven för alla våra medlemmar, säger Neela Jacques, Executive Director för projektet OpenDaylight. Fler medlemmar innebär en fördjupad diskussion och bättre kod. Det är spännande att se vilken mångfald av nya medlemmar som med stort engagemang vill främja öppen SDN och NFV.
– Vi ser fram mot att kunna bidra i projektet OpenDaylight, säger Sten Nordell, teknisk chef för Transmode. Vi är helt övertygade om att SDN och NFV har förutsättningar att förändra framtidens telekomindustri i grunden. SDN och NFV kan bidra med en ny nivå av smidig nätflexibilitet, något som alltid legat Transmode varmt om hjärtat. Samarbetet kring öppna SDN- och NFV-plattformar innebär att fler leverantörer nu kan erbjuda sådan flexibilitet till ännu fler operatörer, vilket gör det möjligt för operatörerna att snabbare skapa nya tjänster i nät som används mer effektivt.

Comments are closed.