Tomologic segrare i Venture Cups Sverigefinal

Bland fler än 1.000 affärsidéer stod slutligen STING-bolaget Tomologic från Stockholm som vinnare av Venture Cup 09/10. Företaget vann med ett optimeringssystem för beskärning av metall inom tillverkningsindustrin som förväntas spara tiotals miljarder euro.

Förutom äran belönades Tomologic också med 200 000 kronor.
– Vi är naturligtvis otroligt stolta och glada över segern! Det här ger oss en tydlig kvalitetsstämpel när vi nu för intressanta samtal med globala samarbetspartners, säger Magnus Norberg Ohlsson, VD på Tomologic.
Tomologic utvecklar en webbaserad tjänst som förser tillverkningsindustrin med väsentligt effektivare skärplaner och minskar materialspillet med upp till 50 procent. Genom optimering av de industriella processerna kan kunder både minska sina kostnader och koldioxidutsläpp.
– Tomologic är ett lysande exempel på hur enormt viktigt det är med en djup förståelse för kundens problematik, säger Raoul Stubbe, Tomologics affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth).  Magnus Norberg Olson har själv stått och svurit över slöseriet vid skärmaskinerna. Detta parat med ett glödande entreprenörskap och teknik i världsklass gör att det här teamet kommer att skapa mycket stora värden
Bolaget finns idag i STINGs affärsinkubator och har tidigare fått kommersiellt stöd via KTH Innovation:
Tomologic kom nyligen på andra plats i Europas största affärsplanstävling och vann även det årliga hållbarhetspriset. Måndagen den 14 juni är Tomologic ett av de 55 innovativa startups och tillväxtbolag som medverkar på STING Day (www.stingday.se).

Comments are closed.