Tilgin får order på IP-teknologi

Tilgin, leverantör av lösningar för multiplay- och nästa generations bredbandstjänster, har vunnit vad företaget betecknar som sin andra betydande order på IP-teknologi från TRE-FOR Bredbånd, en dansk fiberoperatör.

Med Tilgins lösning ska TRE-FOR stärka sitt konsumenterbjudande med triple play-tjänster till fiberanslutna hem i Profiber nätverket (TRE-FOR, Østjysk Energi, Energi Horsens & NRGi) i Danmark.

Denna nya affär baserar sig på den genombrottsorder om ca 2 miljoner kronor, som annonserades i mitten av december 2009. Ordervärdet för denna andra order är cirka 3 miljoner kronor.

TRE-FORs utrullning med Tilgin kommer även att påverka de andra tre operatörerna i Profiber nätverket. Detta innebär att alla företag och institutioner och cirka 400 000 människor som bor i försörjningsområdet kommer att erbjudas en fiberlösning.

Tilgins Full Service Routing-lösning är framtagen bland annat för att vidareutveckla IPTV-tjänsten för bredbandsoperatörer. Den möjliggör HDTV i flera TV-apparater samtidigt i hemmet och kommunikation mellan olika enheter i hemmet med mera.

Comments are closed.