Thomas Ogestad till R & S

Thomas Ogestad säljer fortfarande oscilloskop, men nu från Rohde & Schwarz som storsatsar på området.

Rohde & Schwarz expansion på oscilloskopsidan kräver kompetent personal, säger Christoffer Hermansson, försäljningschef på Rohde & Schwarz i Sverige. Vi har under två års tid haft kontakt med Thomas Ogestad. Nu har vi äntligen anställt honom!

– Anledningen till att de dröjde så länge var att jag trivdes bra på Teledyne LeCroy. Jag har sålt deras oscilloskop alltsedan 1993 på MSS, Saven och Metric till dess att jag blev LeCroys representant i Sverige år 2003. Att jag till sist tog steget till Rohde & Schwarz var bland annat deras stora satsning på oscilloskop: Nyligen kom RT06, men det kommer mer, säger Thomas Ogestad.

– Vår stora satsning gör att vi räknar med att hamna på plats två bland övriga tillverkare på oscilloskopmarknaden, säger Kristoffer Hermansson. Nu ligger vi på plats tre. Oscilloskop utgör ett bra komplement till våra övriga instrument. Vi har också en fördel att ha bara två timmars resa till huvudkontoret i München.

Nytänk
– När vi tog fram RTO6 tittade vi mycket på vad kunderna sökte på basis av erfarenheter från tidigare modeller.

8 bit upplösning upplevdes av många som för litet. Det finns två metoder för att öka upplösningen på bekostnad av bandbredden: medelvärdesbildning eller lågpassfilter. Rohde & Schwarz har valt det senare alternativet.

A/D-omvandlingen görs i en ASIC-krets. Det ger väldigt få störande frekvenser.

– Därför kan vi få ett extremt högt signal/brusförhållande och nå 9,4 bit ENOB. Konkurrenterna har svårt att nå upp till det på grund av att deras A/D-omvandlare är utspridda på flera kärnor.

Läs mer om RTO6 på https://www.elinor.se/ny-generation-oscilloskop-fran-rs.html/

 

Comments are closed.