Thingsquare väljer utvecklingsverktyg från IAR Systems

Thingsquare, som levererar programvara som ansluter den fysiska världen via Internet, har valt IAR Embedded Workbench för att utveckla sin Thingsquare Mist anslutningsplattform för hem och fastighetsautomation och smart belysning.
Thingsquare och dess kunder bidrar till tillväxten av system för smarta hem, smarta kontor och smarta städer, baserat på batteridrivna system och lågeffekts internetkommunikation. Thingsquare Mist använder Contiki, ett open source operativsystem för ”Internet of Things” som skapats av Thingsquares grundare Adam Dunkels.

IAR Embedded Workbench uppsättning verktyg används för 8-, 16-, och 32-bitars MCU:er, och finns tillgängliga för mer än 7400 enheter. Den optimerade verktygsuppsättningen för C/C++ kompilering och avlusning är en helt integrerad utvecklingsmiljö för att utveckla, bygga och felsöka inbyggda applikationer med höga krav på prestanda och tillförlitlighet.

– Många av våra kunder efterfrågar verktyg från IAR Systems för sina utvecklingsprojekt och vi är mycket glada för att IAR Embedded Workbench är utmärkta utvecklingsverktyg för Thingsquare Mist-baserade lösningar. Eftersom de stöder en sådan omfattande bredd som passar för smarta system, kommer det också hjälpa oss att vara flexibla i våra val av hårdvara, säger Fredrik Österlind, CTO på Thingsquare i ett pressmeddelande.

Comments are closed.