Annons

Thinfilms teknik i nya Xerox-produkter

Norsk/svenska Thin Film Electronics (Thinfilm) meddelar att Xerox kommer att använda företagets tryckta minnesteknik Thinfilm Memory i två nya produkter som ska bekämpa förfalskning av läkemedel och statliga skattemärken.

Xerox kommer att lansera två nya produkter med Thinfilms tryckta minnesteknik Thinfilm Memory med kryptering. Xerox Printed Memory-lösningar ska användas för säkerhetsapplikationer i leveranskedjan. Omskrivningsbar data i varje tagg kan identifiera om en medicinpåfyllning har godkänts, att fraktskatter har betalats eller om ett paket levererats genom en auktoriserad distributör. Med hjälp av en smartphonebaserad läsare kan tryckta minnesskattemärken sedan användas för att följa och spåra var paket befinner sig samt användas för autentisering och verifiering av produktinformation.

– Att ligga ett steg före förfalskarna är en komplex utmaning som kräver en aldrig tidigare skådad säkerhetsnivå på en växande global marknad. Vi är glada att kunna erbjuda Xerox och dess kunder ett ytterligare lager försvar för att bekämpa varumärkesförfalskning inom flera branscher. Xerox har en historia av innovation på denna marknad och företagets avancerade lösningar utökar användningen av tryckt minnesteknik för säkerhet och autentisering, säger Thinfilms vd Davor Sutija.

I december 2014 licensierade Xerox Thinfilms teknik för tryckta minnen och det är inom ramen för detta licensavtal som Xerox nu planerar att starta högvolymsproduktion av sina båda nya produkter vid företagets fabrik i Webster, New York.

Comments are closed.