Testa patentskydd

Små och medelstora företag går miste om stora summor genom att de slarvar med att skydda sina immateriella tillgångar, som unik kunskap, kundregister, varumärken och informationsmaterial. För att hjälpa dessa företag lanserar Patent- och registreringsverket (PRV) en ny webbsida där företagare enkelt kan testa om man har säkrat dessa värden.

Lanseringen sker i samband med World Intellectual Property Day den 26 april, som PRV även uppmärksammar genom matnyttiga direktsända webbseminarier.
De satsningar som genomförs i samband med World Intellectual Property Day den 26 april är en del av PRV:s arbete för att uppmärksamma immaterialrätt och dess viktiga roll för svensk innovation och konkurrenskraft. Småföretagare glömmer lätt bort eller åsidosätter detta framför vardagliga saker som jakten på nya kunder, fakturering och utbetalning av löner. Vad många inte heller vet om är att värdet av de immateriella tillgångarna ofta är mångdubbelt större än värdet hos de materiella.
– Det är oerhört viktigt att kartlägga företagets immateriella tillgångar på ett strukturerat sätt för att skapa och skydda de värden man faktiskt äger, , säger Susanne Ås Sivborg, generaldirektör på PRV. Här går företagen ofta miste som stora summor. Med de satsningar som vi på PRV nu genomför hoppas vi att fler sätter fokus på varför immaterialrätt är så viktigt för små och medelstora företag och Sveriges innovationskraft i stort.
På PRV:s nya webbplats för företagare www.prv.se/foretagare finns bland annat ett test som hjälper till att upptäcka de ofta dolda immateriella tillgångarna inom företaget och exempel på hur man kan använda och skydda dessa.
För att sätta extra fokus på utmaningar och möjligheter för små och medelstora företag när det gäller immaterialrätt arrangerar PRV den 26 april även en dag fullspäckad med direktsända webbseminarier. Bland annat om hur man som företagare tjänar pengar på tjänster, hur andra företag har lyckats, hur man skriver bra avtal och konkreta tips för hur man bygger ett starkt varumärke. Det är möjligt att följa livesändningarna på www.prv.se/wipd2013.

Comments are closed.