Teliasonera i IoT-avtal med ZTE

Telekomföretaget ZTE och Teliasonera har tecknat ett strategiskt avtal där de båda företagen ska samarbeta på IoT-området. Till en början avser samarbetet telematik till fordonsmarknaden.

Det är ZTEWelink, ett dotterbolag till ZTE inriktat på utveckling av trådlösa kommunikationsmoduler och telematikterminaler med mera, som kommer att stå för en stor del av själva FoU-processen.

– Kombinationen av ZTE:s 4G-teknik och Telia Sense-tjänster gör det möjligt för användare att ha full kontroll över sin bil och ett växande ekosystem av funktioner. Idag är anslutna bilar endast tillgängliga för nya premiummodeller, men med detta erbjudande kan i princip alla våra kunder dra nytta av en ansluten bil, säger Jacky Zhang, Senior Vice President, ZTE Corporation.

Teliasoneras Telia Sence premiärvisades i november 2015. Plattformen ska göra det möjligt för ägare av både gamla och nya bilar att koppla upp bilen och få tillgång till samma smarta tjänster som i dagens moderna premiumbilar. Det kan till exempel handla om bildiagnostik på distans eller försäkringstjänster.

Comments are closed.