Technitrol köper Sonion

Technitrol Inc köper danska Sonion för 285 millioner dollar

Roskilde baserade Sonion, ledande inom mikromekaniska komponenter för hörhjälpmedel,akustiskaoch medicinska instrument och mikrofoner, volymkontroll för  mobiltelefoner köps upp av Philadelphia baserade Tecnitrol för 385 millioner dollar. Avslut av affären beräknas ske i slutet av februari.

Sonion med omkring 4900 anställda i Danmark, China, Holland,Polen, Vietnam har en omsättning omkring 180 millioner dollar.

Technitrol utvecklar och tillverkar komponenter för elektronikindustnin med varumärken som Pulse  (passiva magnetiska produkter, filter, transformatorer,,antennmoduler) och AMI Dudoco (kontaktdon). Företaget har omkring 28000 anställda och en omsättning omkring en miljard dollar.

Tanken är att inlemma Sonion som en ny produktdivision för  komponenter för "hörselinstrument", och att behålla nuvarande ledning och nyckelpersoner inkluderande mer är 140 utvecklare. Den del av Sonion's produktion (32%) som går till mobiltelefonmarknaden dvs  mikrofoner, högtalare inlemmas i Tecnitrols  nuvarande divisioner.

 

 

 

 

 

Comments are closed.