Team Sweden satte världsrekord

DreamHack Winter 2008 har slagit igen portarna och precis som väntat drog världens största datorfestival ännu en gång rekordmånga deltagare. Det var inte heller det enda världsrekordet som slogs utan även Intels och ASUS överklockningsevenemang resulterade i flera prestandavärldsrekord för persondatorer.

– Att överklocka den nya Intel Core i7 kräver helt andra metoder än tidigare, men när vi väl hade dessa under kontroll krävdes det bara stort tålamod för att nå verkligt höga prestanda, säger Marcus ”Kinc” Hultin från Team Sweden. Vi hade redan kört riktigt bra världsrekordsresultat, som tog lång tid att uppnå, men precis innan Dreamhack började slogs dessa av den kända överklockaren Shamino. Med tanke på mödan det var att slå det första var vi aldrig riktigt säkra på om vi skulle kunna öka tillräckligt mycket för att nå ett nytt världsrekord.

Intels och ASUS överklockningsevenemang på DreamHack (Sverige) och Het Multimedia Event (Nederländerna) var den första i sitt slag. Tre landslag på tre olika platser gjorde sitt yttersta för att, med hjälp av den nya Intel Core i7-processorn, moderkort och grafikkort från ASUS och mängder med flytande kväve, pressa datorprestanda till helt nya nivåer. Överklockningen sändes dessutom live på webbplatsen www.battleofthenorth.com vilket gjorde att tusentals åskådare, som inte hade möjlighet att komma till DreamHack eller Het Multimedia Event, kunde följa evenemanget.

Inte helt oväntat resulterade det hela i världsrekord. Team Sweden, med Marcus "Kinc" Hultin och Robert "Crotale" Kihlberg, satte nytt rekord i 3D Mark Vantage Performance med en poäng på 36 302. Utöver det rekordet slog Team Sweden även världsrekord i de tre övriga 3D Mark Vantage-kategorierna. Dessutom lyckades Team Finland slå sitt eget personliga rekord med P34 224. Team Netherlands, som startade först en dag senare än de övriga, kom mycket nära när de förbättrade sitt resultat från fredagen på P27 185 till P33 763 under lördagen.

– Att överklocka live med tre olika lag på tre olika platser tog definitivt fram de bästa ur alla deltagare, säger Thomas Meltzer, Enterprise Technology Specialist på Intel Nordic. Det var otroligt motiverande för dem att veta att de hade åskådare både på plats och via livesändningen på nätet vilket gjorde att de kunde pressa Intel Core i7 längre än vad som någonsin gjorts tidigare.

Slutresultat (poäng i 3D Mark Vantage Performance):

1. Team Sweden, P36 302

2. Team Finland, P34 224

3. Team Netherlands, P33 763

 

Comments are closed.