Tåliga datorer till Argentina

JLT Mobile Computers har levererat över åttio stycken Navis-validerade VERSO 12-datorer till Exolgan, Argentinas största hamnterminal. Exolgan är en del av Global PSA, en internationell hamnkoncerner med hamnar i Asien, Europa och Sydamerika.

 

I hamnterminaler är effektivitet och drifttid viktiga framgångsfaktorer, varför tillförlitlig IT-utrustning spelar en avgörande roll för verksamheten. För att hantera förflyttningen av containrar mellan fartyg och lastkaj, vidare mot sina slutdestinationer är hamnoperatörerna beroende av fungerande datorsystem.
Då Exolgan har ett mycket utbrett hamnområde på mer än 500 000 kvadratmeter konfigurerades VERSO 12-datorn med externa ”dual-diversity” WiFi-antenner och GPS-mottagare för att säkerställa en tillförlitlig uppkoppling över hela området samt för att kunna spåra containrarna. VERSO 12 är den senaste generationens fordonsmonterade PC från JLT, utrustad med processor från Intel Core i-Serien och 64-bits operativsystem, framtagen för att användas i de mest krävande miljöerna för hantering av affärskritiska data.
En viktig faktor för Exolgans beslut att välja VERSO 12 från JLT var att de själva kan sköta delar av underhållsservicen, för att på så vis minimera serviceuppehållen och samtidigt undvika extrakostnader som strikta import- och exportlagar annars medför. För att underlätta implementeringen och säkerställa kvalitén utbildar JLT personalen på plats samt tillhandahåller reservdelar direkt till Exolgan.
Vidare är hela JLT:s VERSO-serie av datorer validerade av Navis, vilket intygar full kompabilitet mellan Navis terminaloperativsystem och hårdvaran från JLT. Exolgan kunde därmed känna full trygghet i att terminaloperativsystemet från Navis som de använder skulle fungera i datorn.
Navis Ready är ett valideringsprogram för teknisk utrustning avsedd för att användas i frakthamnar och containerterminaler. Datorerna i VERSO-serien från JLT har certifierats av Navis i kategorin för fordonsmonterade terminaler. Valideringen fokuserar på ECN4-flöden i containerterminaler och inkluderade tester av JLT:s datorer och ECN4 end-to-end CHE-flöden.

Comments are closed.