Tålig handdator hos räddningstjänsten i Sandefjord

Tack vare införandet av Panasonics datorplattor TOUGHBOOK G1 i brandbilarna har räddningstjänsten i norska Sandefjord effektiviserat sina arbetsinsatser.

I brandbilarna i Sandefjord finns numera alltid en Panasonic TOUGBOOK G1-datorplatta som kommunikationshjälpmedel. På enheten, som är ansluten till instrumentpanelen via en dockningsstation, presenteras inte bara den snabbaste färdvägen, utan även var det finns hinder och broar. Samtidigt ger den en översikt över händelseplatsen och kan motta information från räddningscentralen.
– Vi arbetar under krävande förhållanden som ställer höga krav på både personal och utrustning, säger Jan Helge Olsen, chef för Sandefjords brand- och räddningstjänst. Under en brand kan jag behöva kasta ifrån mig min datorplatta, utan att den går sönder. Inte minst används mycket vatten när vi är ute på uppdrag. Utrustning som inte klarar av vatten, värme, kyla, stötar och solljus är oanvändbara för oss.
Locus Solutions, en av Norges ledande leverantör av lösningar till räddningstjänster, har varit återförsäljare av Panasonics robusta enheter ända sedan 2005.
– Det är inte utan anledning att det alltid är en TOUGHBOOK som används i actionfilmer, säger Reidar Falkensten, affärsområdeschef vid Locus Solutions. Det är helt enkelt den bästa lösningen på marknaden idag. Som leverantör till räddningstjänsten måste vi kunna förse dem med det bästa alternativet, varpå Panasonics robusta enheter utgör ett naturligt val för oss. Hundraprocentig drifttid är något vi lägger stor vikt vid.
Den robusta 10.1-tums Windows-datorplattan Toughpad G1 är utrustad med en Intel Core vPro i5-6300u-processor och har 14 timmars batteritid, med möjlighet till batteribyte under pågående drift. Enheten har, flera flexibla konfigurationsalternativ som innebär att den kan utrustas med t ex en 2D-streckkodsläsare, GPS, Micro SD, 2. USB 2.0, trådbunden LAN eller smartcard-läsare.

Comments are closed.