Swedish Embedded Award i video

Startfältet är klart till årets upplaga av Swedish Embedded Award. Under tisdagens presskonferens presenterade deltagarna sina bidrag och nytt för i år är att alla får chansen att höra en kort videopresentation av varje bidrag. Det är bara att klicka på bilderna.

Som vanligt har tävlingen tre kategorier: Enterprise Category, Student Category och IoT Category. Vinnarna kommer att koras på mingelfesten efter första dagen av Embedded Conference Scandinavia den 5 november.

Årets tävling är den sjuttonde i ordningen och som vanligt håller bidragen en mycket hög klass både vad gäller teknisk höjd och innovationshöjd. Bidragen är:

Enterprise Category

Anybus CompactCom,
HMS Industrial Networks AB

Björn Franzén, HMS Industrial Networks AB presenterar företagets bidrag

Anybus CompactCom implementerar en OPC UA-server för det öppna OPC UA-gränssnittet för industriell automation. Gränssnittet finns till PROFINET och EtherNet/IP och gör det lätt att kommunicera mellan Anybus och industriella nätverk.

Brinja Core och Brinja Sensor Node, Brinja AB

Xavier Leon, Brinja AB presenterar företagets bidrag

Brinja har tagit fram ett uppkopplat utrymningssystem för byggsektorn. Brinjas uppkopplade larm signaleras på ett tydligt sätt via ljus och ljud när en utrymning behöver ske. Larmet kan triggas från många olika källor, t ex via ett webgränssnitt, en telefon eller larmknappar på siten. Processen att utrymma en stor byggarbetsplats kan kortas från 30-60 minuter till några fåtal minuter.

Autonomous Dynamic Window, Chromogenics AB

Mats Hansson, Chromogenics AB presenterar företagets bidrag

Autonomous Dynamic Window är ett system för elektriskt styrda fönster som automatiskt eller manuellt kan ”bländas av”. Glaset kan ändra sin transparens mot solljus och på det sättet minska värmeinstrålning och bländning. Fönstret både sparar energi och ger bättre komfort.

Walkbeat, VectorizeMove AB

Siddhartha Khandelwal, VectorizeMove AB presenterar företagets bidrag

Walkbeat använder en kombination av rörelsesensorer och en mobilapp för att övervaka hur en människa eller ett djur rör sig. Det kan till exempel handla om en patient med Parkinssons sjukdom eller om en häst med hälta. Gångmönstret kan övervakas på obegränsat avstånd av en läkare eller specialist var som helst i världen.

Student Category

AutoBike

Niklas Persson och Tom Andersson, Mälardalens Högskola

Niklas Persson, Mälardalens Högskola, presenterar gruppens bidrag

AutoBike utvecklas för testning av autonoma fordons säkerhetssystem. Idag, när autonoma fordon ska testa hur bra de kan känna igen och klassificera cyklar så ställs en cykel på en släde som dras framåt med hjälp av vajrar. En självbalanserade cykel, som kan svänga, ändra hastighet och bete sig mer som en vanlig cykel gör testerna mer verklighetstrogna, och kan i slutändan rädda människoliv.

CubicMeter

Ramtin Massoumzadeh, Thibault Helle och Marek Baczynski, KTH – Kungliga Tekniska Högskolan

Ramtin Massoumzadeh och Thibault Helle, KTH, presenterar gruppens bidrag

CubicMeter är en smart vattenmätare som enkelt installeras utanpå rören. Tekniken är med andra ord icke-invasiv, vilket innebär att i princip vem som helst med en enkel manual har behörighet att installera den. Detta i skarp kontrast till traditionella vattenmätare som kräver legitimerade VVS:are eller rörmokare för installation, pga de komplicerade ingreppen som potentiellt kan leda till katastrofala läckor.

Embedded Conference Scandinavia

Tävlingen är numera hårt knuten till Embedded Conference Scandinavia, även om tävlingen faktiskt har existerat tre år längre än konferensen. I år hålls Embedded Conference Scandinavia 5-6 november i Kista och som vanligt ställer alla de tävlande bidragen ut på konferensens mässdel. Prisen delas, också som vanligt, ut i slutet av konferensen första dag. Alla besökare och utställare är välkomna på ceremonin.

Klicka här för mer information om ECS

Comments are closed.