Stororder till Orbit från A2B

A2B Electronics, en svensk leverantör av professionell utrustning för digitala TV-nät, har åter valt kontraktstillverkaren Orbit One för en ny stororder.

Ordern gäller en ny high tech-produkt i tre olika varianter för digitalisering av TV-nät. Utrustningen lanserades förra året och orderantalet uppges stiga markant i världen i takt med den ökande digitaliseringen av TV-nät.
– Orbit One har en utmärkt kvalitetskänsla, både när det gäller leveranssäkerhet och produktionskvalitet. Vi känner även att deras engagemang är något utöver det vanliga och vårt samarbete fungerar perfekt, berättar Olof Atterfors som är VD på A2B Electronics.
Samarbetet mellan Orbit One och A2B Electronics har pågått sedan 2005 och produktionen av A2B Electronics utrustning sker vid Orbit Ones enhet i Ronneby. Orbit One tillverkar kretskorten, monterar enheterna och genomför kompletta funktionstester före leverans.
– A2B Electronics har varit kund hos Orbit One i snart fem år nu och successivt ökat sina inköp. Den här ordern löper vidare under året med ca 20 000 enheter per år. Vi har haft ett mycket lyckat samarbete och den här ordern lovar gott inför framtiden, säger Stefan Persson, key account manager på Orbit One.
Kontraktstillverkaren Orbit One är specialiserade på kretskort och förpackad elektronik för produktion i både låga och höga volymer. Tillverkningsenheter finns i Ronneby, Stockholm, Kalix samt i Ryssland och Polen. Koncernens huvudkontor finns i Ronneby.
Kompetensen i företaget har byggts upp successivt sedan 1960-talet och företaget har tidigare tillhört företag som Ericsson, Nokia, ICL och HGL.
Orbit One ägs idag av VD Christer Malm och ekonomichef Mats Johansson.

 

Comments are closed.