Annons

Sting utnämnd till världens bästa accelerator/inkubator

Under gårdagens Global Startup Awards gala i Köpenhamn kammade Sting hem förstaplatsen i två kategorier; ”Best Accelerator/Incubator” och Stings Henna Keränen vann priset för ”Ecosystem Hero of the Year”.


Cecilia Biisgard och Gustav Dalén tar emot Stings pris för ”Världens bästa accelerator/inkubator” vid Global Startup Awards

Global Startup Awards grundades i Danmark 2012 och går av stapeln vartannat år. Tävlingens syfte är att inspirera, stimulera och uppmärksamma entreprenörskap i hela världen, och samtidigt skapa en gemenskap bland startupentusiaster, entreprenörer och mentorer. Efter hela tre vinster i den regionala tävlingen Nordic Startup Awards 2020 , kvalificerade sig Sting och Henna vidare till den globala finalen i kategorierna “Best Accelerator/Incubator”, “People’s Choice” och “Ecosystem Hero of the Year”.

Igår var det dags att tillkännage de globala vinnarna under en gala i Köpenhamn och Sting kammade hem priset som världens bästa accelerator/inkubator.

– Vi har haft förmånen att få vara med och utveckla ett av världens främsta ekosystem för startups under nästan 20 år, säger Pär Hedberg, grundare och VD för Sting. Vi är djupt hedrade av denna utmärkelse som är ett erkännande av styrkan i hela ekosystemet i Stockholm och Norden, samt en perfekt start på vårt 20 års jubileum nästa år.

Henna Keränen, chef för partnerskap och community på Sting, fick ta emot priset som global ’Ecosystem Hero of the Year’. Priset delas ut till en person som är känd för sin passion för entreprenörskap och förmåga samt villighet att hjälpa startups och entreprenörer att växa.

– Jag är enormt hedrad och ödmjuk inför utmärkelsen, säger Henna Keränen. Faktumet att ’the Global Ecosystem Hero’-priset går till Sverige för andra gången i rad visar på hur stark startupkultur vi har här uppe i Norden. Jag kommer att göra mitt bästa för att fortsätta stärka ekosystemet.

Sting är Europas mest omfattande supportsystem för startups och har under 20 år varit en viktig del i utvecklingen av Stockholms och Sveriges startup community. Sting har stöttat hundratals lovande tech startups och spelat en aktiv roll i att skapa flera viktiga komponenter i Stockholms startup-ekosystem: en accelerator, en inkubator, flera co-working spaces, Sveriges största rekryteringstjänst för startups, matchmakingverksamheten Ignite och investeringsbolagen Luminar Ventures och Propel Capital.

Sting har stöttat över 350 startups, av vilka 70% fortsätter att utvecklas och växa idag. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på över 3,4 miljarder kronor, varav 64 procent kommer från internationell försäljning. De har skapat 3300 jobb och rest ca 7,7 miljarder i privat kapital. Elva är börsnoterade och det samlade värdet på bolagen var 2020 över 20 miljarder kronor.

Leave a Reply