Smarta Android-telefoner för alla

ST-Ericsson lanserar nu en mobilplattform med stöd för Android som gör det möjligt att sälja Android-baserade mobiltelefoner för under tusenlappen. U6715-plattformen är högintegrerad och mycket strömsnål.

– Det finns ett stort behov av telefoner som kan anpassas med nedladdningsbara applikationer, men hittills har smartphones varit för dyra för många potentiella användare, säger Marc Cetto, Senior Vice President och chef för 3G and Multimedia division vid ST-Ericsson. Med vår nya plattform kan smarta telefoner komma ut från sin nuvarande högprisnisch och bli en verklig massprodukt redan under 2010.
U6715-plattformen har stöd för de väsentligaste nedladdningsbara tillämpningarna, som navigation, web-browsing, strömmande video, email och WiFi. Det finns också bland annat stöd för kamera med 5 Mpixel och touchscreen. Modemet är HSPA-kompatibelt och klarar upp till 7,2 Mbit/s.
Med ett batteri på 1000 mAh kan en mobiltelefon baserad på U6715 ha en taltid på 7 timmar, standbytid upp till 25 dagar och MP3-speltid på 40 timmar.
De första kommersiella produkterna baserade på U6715-plattformen väntas under första halvåret av 2010.

Comments are closed.